fbpx

ПОЛ BARLINEK В ВАШЕМ ИНТЕРЬЕРЕ   

СМОТРЕТЬ ВИЗУАЛИЗАЦИЮ

NOAPTE PLINĂ DE INSPIRAŢIE ÎN FABRICA REGALĂ DE CARABINE

Pe 9 iulie atelierul din Gdańsk al grupului de proiectare Tabanda s-a transformat în centru de idei frumoase pentru sectorul creativ din Trioraş şi pentru oaspeţii care vizitau Gdynia Design Days. Într-o noapte de vară, petrecerea organizată de Barlinek/Tabanda/DesignAlive NIGHT a umplut interiorul Fabricii Regale de Carabine (FRC) cu aroma lemnului, delectarea simţurilor şi interacţiuni interumane. În aceste circumstanţe atât de plăcute am anunţat o nouă colaborare în a doua ediţie a proiectului "Creaţii din natură".

IMG2251

După succesul de anul trecut al instalaţiei spaţiale create de arhitectul Przemo Łukasik, anul acesta marca Barlinek şi revista "Design Alive" au încredinţat elaborarea şi efectuarea expoziţiei interactive pentru ediţia din toamnă a Łódź Design Festival grupului Tabanda din Pomorze. De ce? Proiectanţii au elaborat un stil bazat pe contraste subtile şi îmbinări neevidente, în care ideile inspirate de natură pătrund în formele geometrice moderne, iar accentele brute, industriale sunt combinate cu coloristica vie şi plăcută. Au realizat deja primele lucrări conceptuale – proiectul comun al mărcii Barlinek, Tabanda şi "Design Alive" capătă contur. — Îi vom invita pe oaspeţii festivalului din Łódź să-şi încerce forţele în "Atelierul de tâmplărie a simţurilor". Activitatea noastră cuprinde atât descoperirea de noi mirosuri, atingere, precum şi gustul lemnului natural – ne informează Filip Ludka din grupul de proiectare Tabanda. Dorota Karbowska-Zawadzka, şefa departamentului de marketing a mărcii Barlinek, a constatat că lemnul din care compania fabrică parchet natural de sute de ani este, de asemenea, îndrăgit de grupul Tabanda. — Nu am avut nicio clipă dubii când am venit cu ideea de a-i implia în ediţia de anul acesta a proiectului – a adăugat. La rândul ei Ewa Trzcionka, redactorul şef "Design Alive" a constatat: — Nu îi peţim la întâmplare. Distinşi în cadrul Design Alive Awards cu titlul Creator 2014, cum se descriu, forţa motoare a lor o reprezintă fascinaţia cu materialul – dorinţa de a descoperi potenţialul şi limitele acestuia. La urma urmei, cartea de vizită a grupului este un placaj din lemn.

Locul în care s-a desfăşurat evenimentul Barlinek/Tabanda/DesignAlive NIGHT este Dolne Miasto din Gdańsk. — Acest cartier, uitat vreme de mulţi ani, îşi revine în prezent la viaţă – ne-a informat gazda serii Megi Malinowska, în timp ce oaspeţii petrecerii vizitau studioul, atelierul şi hala de tâmplărie al acestui trio de proiectanţi de la mare, în timp ce făceau miniaturi de scaune Diago. — Am început de la un studio micuţ şi neîncălzit. Cu timpul ne-am dorit ceva mai ieşit din comun şi astfel am descoperit clădirea impunătoare, dar uitată a Fabricii Regale de Carabine (FRC). Am creat un studio mare, open space, care a fost atât refugiul nostru, cât şi al prietenilor noştri creativi. Faptul că activăm în comun sub acelaşi acoperiş îi conferă acestui loc caracterul unui cămin, refugiu şi spaţiul, în care ne realizăm potenţialul creativ. Suntem o creaţie care se susţine şi se completează. Fiecare dintre noi are un talent şi se pricepe la ceva. Din colaborarea noastră rezultă multe proiecte interesante — adaugă Megi Malinowska. Studio Tabanda este îmbibat de ritmul creativ al muncii în echipă; pe lângă Tabanda, respectiv Megi şi Tomek Kempa şi Filip Ludka activează aici şi Maciej Szajewski cu echipa Szajewski Fotografia Reklamowa (autorul aproape tuturor pozelor produselor fabricate de grup) precum şi Marcin Zdziuch din grupul creativ The Montaż care se ocupă de film, animaţie şi grafică, autorul multor filme promoţionale ale grupului Tabanda.

podsumowanie1
Barlinek/Tabanda/DesignAlive NIGHT 
MIEJSCE: Królewska Fabryka Karabinów w Gdańsku 
ORGANIZATORZY: Barlinek, Tabanda, "Design Alive" 
PARTNERZY: Szajewski.com fotografia reklamowa, The Montaż, Bistro Pobite Gary 
MUZYKA: Matat Professionals [Boiler Room Debuts // S1 Warsaw // WWA]głosem: